diumenge, 5 de febrer de 2012

salmo enfornat amb salsa

salmo enfornat amb salsa

ingredients: dues persones:

2 rodanxes de salmó
1 patata gran
1 ceba
1 tomàquet
1 pebrot verd
1 poc de vi blanc sec
julivert picat
Oli d'oliva, sal i pebre

preparació:
Talla la patata en trozosno molt gran, la ceba en cèrcols i el pebrot també en cèrcols.
Després fregeix-lo cada cosa per separat fins que estiguin al punt, sense que arribin a daurar-se.

Pica l'all i barreja-ho amb el vi blanc i el julivert
Talla el tomàquet a rodanxes fines.

Agafa una font per al forn i li poses una mica d'oli d'oliva o mantega, posa en el fons les rodanxes de patata i sobre la ceba, el pebrot, el tomàquet i les rodanxes de salmó degudament salpebrades.
Fica al forn cinc minuts, tira per sobre el preparat de vi blanc, all-julivert, i deixa cinc minuts més.
El temps depèn del gruix que sigui el salmó i com t'agradi de fet.
Personalment opino que deu minuts és temps de sobres.

Això de fregir les patates, la ceba i el pebrot es pot fer a la fregidora sense major problema.
Hi ha qui prefereix fregir també una mica el tomàquet.
Per aconseguir el punt dels alls es pot escalivada un cap sencera o bé a foc molt lent fregir-los en oli fins a quedar preparats. (prefereixo aquesta opció i sense pelar-los)

escalivada o fregir els alls, Pelar-los.
En un morter barrejar la polpa dels alls amb un parell de rovells d'ou i afegir a poc a poc l'oli fins aconseguir una maionesa suau.