diumenge, 24 de juny de 2012

calamarsons amb salsa

calamarsons amb salsa
Un clàssic que no tens més remei que fer si, especialment, trobes uns calamarsons petits.
D'acord, la part dolenta és netejar però val la pena.
Després, pa a voluntat :) i no passa res si els acompanyem amb una mica de patates fregides ¿no?
ingredients:
Xipirons
1 ceba gran
3 o 4 grans d'all
1 pastanaga
1 tomàquet gran madur
2 pebrots italians
Mig got de vi blanc sec
Pebre acabat de moldre
Sal
1 bitxo petita
Una mica de farigola fresca
1 culleradeta rasa de farina
Oli d'oliva
1 got d'aigua
 elaboració:
 Netegem els calamars i els deixem escórrer salpebrats.
En una cassola amb oli d'oliva ofeguem l'all i la ceba molt picats durant 3 minuts.
Afegim el pebrot tallat a quadradets petits.
Seguim ofegant 3 minuts més i afegim el tomàquet trossejat (sense pell) i la pastanaga ben picada.
Deixem sofregir fins que estigui tot ben tendre.
A continuació posem la farina, remenem, tirem el vi i sense deixar de remenar, anem agregant l'aigua.
Salpebrem, posem una mica de farigola i el bitxo. Deixem coure lentament.
 En una paella amb una mica d'oli fem els calamars a temperatura alta, només uns minuts, i els passem a la salsa.
Deixem cuinar el just perquè es barregin els sabors.

diumenge, 3 de juny de 2012

PEBROTS DEL PIQUILLO FARCITS DE CARN AMB BEIXAMEL

PEBROTS DEL PIQUILLO FARCITS DE CARN AMB BEIXAMEL
Els pebrots del piquillos admeten multitud de farciments i aquest és un dels que més m'agraden.
Si teniu oportunitat feu servir la farigola fresc.
Podeu fer-los la salsa tal qual però també podeu sofregir mentre rehogáis la ceba i l'all de la salsa, quedaran més saborosos.
Els retireu abans de posar el tomàquet.

ingredients:
Pebrots del piquillo
150 gr de carn de vedella picada
1 ceba gran
1 tomàquet madur
Un gotet de vi blanc
Farigola
3 grans d'all
500 ml de llet
3 cullerades de farina
Nou moscada
Sal i pebre
Oli d'oliva
elaboració:
Preparem el farcit ofegant en una paella amb un fons d'oli d'oliva les dents d'alls molt picats.
Afegim la carn picada, salpebrem i seguim ofegant sense deixar de remenar fins que estigui feta. Reservem.
En la mateixa paella, afegint 4 cullerades d'oli, sofregim la meitat de la ceba molt picada.
Quan estigui transparent, afegim la farina i remenem bé.
A continuació anem tirant la llet calenta, poc a poc, fins a obtenir una beixamel suau.
Salpebrem i posem un pessic de nou moscada.
Barregem la beixamel amb la carn reservada, deixem refredar i omplim els pebrots.

Finalment fem la salsa escalfant en una cassola una mica oli d'oliva i ofegant la resta de la ceba amb una dent d'all durant 5 minuts.
Afegim 2 pebrots del piquillo i el tomàquet trossejat i sense pell.
Quan estiguin fregits afegim una culleradeta de farina, remenem i tirem el vi.
Seguim remenant, salpebrem, incorporem la farigola (millor si és fresc) i un got d'aigua.
Cocem a temperatura mitjana-baixa fins que hagi reduït.
Triturem amb la batedora i posem els pebrots farcits.
Cuinem 5 minuts i llest per servir.