diumenge, 15 de juliol de 2012

l'alboronía amb broxeta de llagostí

l'alboronía amb broxeta de llagostí
Una recepta deliciosa d'origen Andalusí que significa menjar.
Els ingredients poden variar: albergínies, all, ceba, carbassa i fruits secs triturats com ametlles, nous o avellanes.
Molts asseguren que la alboronía és la mater de tots els samfaines. En qualsevol cas és un plat deliciós de verdures.

ingredients:
200 gr de carbassa a daus
1 ceba
1 pebrot vermell
1 tomàquet gran
1 ou per persona
Llagostins
Pebre vermell
Farina de blat de moro
Oli d'oliva
Sal i pebre

elaboració:
En una cassola amb oli d'oliva sofregim 10 minuts a temperatura mitjana la ceba i el pebrot trossejats.
Afegim el tomàquet pelat i trossejat en cubs. Seguim ofegant 5 minuts més i incorporem la carbassa a daus.
Afegim sal i pebre. Quan estigui tendra, reservem calent.
Ajudant-nos d'una tasseta de cafè emboliquem els ous.
Farem servir paper film transparent untat amb oli, casquem un ou sal i pebre i tanquem fent un saquet, intentant que no tingui aire.
En un recipient amb aigua bullint introduïm els saquets i deixem uns 4 o 5 minuts. Una altra opció és fer-ho al vapor.
Mentrestant, anem inserint en unes broquetes de fusta 4 o 5 llagostins.
Salpebrem i els passem per farina de blat de moro i els fregim en oli molt calent 4 minuts.
Servim l'alboronía, al seu voltant un ou poché i les broquetes de llagostins.