dijous, 30 d’agost del 2012

Salmon amb mel i mostassa

Salmon amb mel i mostassa
Ja vaig explicar que com més m'agrada preparar el salmó és a la planxa, amb una mica d'oli d'oliva, sal i pebre acabat de moldre.
Però si us agrada així, no tindreu cap problema és provar d'aquesta manera.
El sabor és exquisit, d'aquells de gaudir cada mos, us ho asseguro. Un altre plat ràpid i saborós.

ingredients:
Salmó a rodanxes (per a esta proporció de mel i mostassa)
1 cullerada de mostassa a l'Antiga
1 cullerada de mel
Pebre acabat de moldre
Sal
Oli d'oliva verge extra
elaboració:
En una paella amb una mica d'oli segellem les rodanxes de salmó salpebrades a temperatura mitja-alta.
En un bol barregem la mel, la mostassa i una mica d'oli o mantega fosa. Remenem bé i ho afegim al salmó baixant a temperatura mitjana.
Deixem un parell de minuts i servim immediatament.

diumenge, 12 d’agost del 2012

Perrunillas

Perrunillas

Aquesta classe de tortitas són típiques, per proximitat, de la zona nord de Sevilla, Còrdova i Extemadura.
Forma part dels meus inevitables records de Castilblanco dels Rierols, on vaig passar gran part de la meva vida entre caps de setmana i vacances de la meva infantesa fins als 18 anys.
Allà queda gent a què estimo molt encara que aquestes perrunillas d'avui les dedico a algú que està passant un mal moment i es moria per elles, tant de bo que quan les veiés ara pogués ficar la mà a la pantalla i prendre una amb un "cafetó ".
Intentant desprendre de la nostàlgia us conte que no tenen res a envejar a les famoses pastes de te amb mantega, que tenen una textura cruixent i riquíssima.
Es fan en un moment i són senzillíssimes de formar perquè la massa és molt manejable.
Aquest cop les vaig fer d'un gruix més prim i van necessitar menys temps de forn.
Hi ha una varietat a la qual li posen ametlles torrades i triturades en la massa.
Empolvorades amb una mica de canyella tenen una aroma fantàstic tot i que les autèntiques són com poso en la recepta.
Confesso que l'última vegada que les vaig comprar al poble no vaig poder treure-li el "secret" a la cuinera, no va dir res, així que vaig haver de recórrer meu record del sabor d'aquells temps.
Ingredients:
400 gr de farina
200 gr de llard de porc ibèric
150 gr de sucre
3 ous
La ratlladura d'una llimona gran
Una mica de sal
Elaboració:
Barregem el llard amb el sucre, la ratlladura de la llimona, la mica de sal i els rovells (reservem les clares).
Batem bé fins que quedi cremosa.
Anem afegint la farina fins a formar una massa manejable (semidura).
Cobrim amb film i deixem que en el frigoríco una mitja hora.
Passat el temps per formar les perrunillas podem optar per formes:
 Fer boles que aixafarem amb les mans fent-los un parell de solcs amb els dits
 Estirar la massa amb el corró fins a deixar amb un gruix d'uns 2 cm i usar un tallapastes rodó.
Batem una mica les clares fins que estiguin escumoses i pintem sense ser garrepes la superfície amb ajuda d'una brotxa.
Empolvorem amb sucre i posem al forn a 180º C uns 15 o 20 minuts.