dijous, 22 de novembre de 2012

sopa d'enciams

sopa d'enciams
Si només feu servir enciam en amanida ara pot ser un bon moment per provar-la d'una altra manera.
Pot usar-se com qualsevol altra verdura i en aquesta sopa és la protagonista.
Si us ha sobrat brou de pollastre és una manera diferent d'aprofitar donant-li un toc diferent.
Encara em vénen de gust aquests plats. Us asseguro que és un sopar lleuger que no assegura un son reparador.

ingredients:
Unes fulles d'enciam
Caldo de pollastre
Oli de gira-sol
1 porro
2 ous
fideus fins
Per al brou de pollastre:
2 cuixes de pollastre (o una cuixa de pollastre i un altre de gallina)
1 os de pernil
1 os blanc salat
1 porro
Una branca d'api
2 pastanagues
1 nap
una patata

elaboració:
Preparem el brou netejant bé els ossos i llevant-li la pell a les cuixes.
Netegem i tallem a trossos grans les verdures.
Omplim olla gran (preferiblement alta) amb uns 3 litres d'aigua, afegim la carn i les verdures i els coem a foc mitjà fins que comenci a bullir.
Actualment hem d'anar traient l'escuma que puja a la superfície.
Baixem la temperatura, posem sal i deixem cuinar, així a foc lent, una hora i mitja semitapat.
En una altra olla amb una mica d'oli de gira-sol tirem el porro tallat a rodanxes molt fines.
Afegim el brou colat i cuinem 5 minuts.
Afegim l'enciam neta i trossejada, l'ou lleugerament batut i els fideus.
Bullim a temperatura mitjana 5 o 6 minuts més.