dimecres, 2 de gener de 2013

amanida de bolets i espàrrecs amb vinagreta

amanida de bolets i espàrrecs amb vinagreta
Una bona ració d'aquesta deliciosa amanida ens podria servir de plat únic o per acompanyar alguna carn o peix a la planxa.
Els bolets i els espàrrecs, daurats a "foc viu", tenen un gust que contrasta amb la sorprenent vinagreta de melmelada de taronja ...
gairebé que us podria dir que és una amanida de sabor addictiu d'aquestes que no pots parar de menjar.

ingredients:
enciams variats
tomàquets
espàrrecs verds
bolets
ous cuits
100 gr de melmelada de taronja amarga
100 ml d'oli d'oliva verge extra
50 ml de vinagre
Sal i pebre

elaboració:
Coloquem en un bol per amanides els enciams amb el tomàquet i els ous cuits tallats a quarts.
Bullim els espàrrecs trossejats en una mica d'aigua amb sal durant uns minuts.
En una paella amb una mica i oli d'oliva fem a la planxa els espàrrecs salpebrats.
A continuació, a la mateixa paella fem els bolets.
Preparem la vinagreta barrejant tots els ingredients fins que quedin ben emulsionats.
Afegim els espàrrecs i els bolets a l'amanida i Amanim amb la vinagreta de taronja.