diumenge, 24 de juny de 2012

calamarsons amb salsa

calamarsons amb salsa
Un clàssic que no tens més remei que fer si, especialment, trobes uns calamarsons petits.
D'acord, la part dolenta és netejar però val la pena.
Després, pa a voluntat :) i no passa res si els acompanyem amb una mica de patates fregides ¿no?
ingredients:
Xipirons
1 ceba gran
3 o 4 grans d'all
1 pastanaga
1 tomàquet gran madur
2 pebrots italians
Mig got de vi blanc sec
Pebre acabat de moldre
Sal
1 bitxo petita
Una mica de farigola fresca
1 culleradeta rasa de farina
Oli d'oliva
1 got d'aigua
 elaboració:
 Netegem els calamars i els deixem escórrer salpebrats.
En una cassola amb oli d'oliva ofeguem l'all i la ceba molt picats durant 3 minuts.
Afegim el pebrot tallat a quadradets petits.
Seguim ofegant 3 minuts més i afegim el tomàquet trossejat (sense pell) i la pastanaga ben picada.
Deixem sofregir fins que estigui tot ben tendre.
A continuació posem la farina, remenem, tirem el vi i sense deixar de remenar, anem agregant l'aigua.
Salpebrem, posem una mica de farigola i el bitxo. Deixem coure lentament.
 En una paella amb una mica d'oli fem els calamars a temperatura alta, només uns minuts, i els passem a la salsa.
Deixem cuinar el just perquè es barregin els sabors.