dijous, 11 d’octubre del 2012

Mandonguilles amb salsa de bolets

Mandonguilles amb salsa de bolets
D'aquestes vegades que dius "He de fer mandonguilles.
Fa segles que no les faig" i no tens prou carn picada i segueixes amb l'antull "o sí o sí" ...
doncs això em va passar l'altre dia.
Doncs resulta que tenia una llauna d'aquestes de magre de porc que ús bastant per a amanides, així que per culpa d'aquest "capritx" van resultar unes mandonguilles sucoses i saborosíssimes.
Va, us explico que segur us agradaran.

ingredients:
400 gr de carn picada de porc
1 llauna de magre de porc (fàcil de trobar a les botigues)
1 ceba gran
5 o 6 grans d'all
1 ou
Pa del dia anterior o pa ratllat
Julivert fresc picat
Sal i pebre acabat de moldre
Una safata de bolets
Un vaset de vi sec

elaboració:
En un bol posem la carn picada i salpebrada.
Li afegim mitja ceba, 3 grans d'all, el julivert, el pa remullat en llet o en vi ben escorregut (o pa ratllat) i el magre de porc molt picats.
Barregem bé i deixem reposar almenys mitja hora.
En una paella amb oli d'oliva fregim les mandonguilles que haurem format amb les mans untades d'oli per no usar farina.
Queden molt bé i ens estalviem calories. Les reservem.
Preparem el sofregit de la salsa picant ceba i uns grans d'alls en l'oli d'haver fregit les mandonguilles.
Quan comencin a daurar li afegim els bolets nets i trossejats. Salpebrem i sofregim uns minuts.
Afegim mitja culleradeta de farina (opcional), el vi, ofeguem remenant bé i, després d'un parell de minuts un got i mig d'aigua.
Cuinem fins que la salsa es redueixi. Provem de sal, afegim les mandonguilles i una mica de julivert picat.
Uns 4 o 5 minuts més i servim.
Amb què l'acompanyem? Puré de patates, patates fregides, arròs bullit, couscous ...