dimarts, 15 de novembre de 2011

galtes de porc a la cassola

galtes de porc a la cassola

Ingredients (per a 4 persones):

4 galtes de porc
1 ceba
25 grams de pernil serrà del país
2 o 3 tomàquets madurs
un rajolí de vi negre (a ull i segons el gust)
200 grams de pastanagues
3 carxofes
25 grams d'ametlles torrades
1 all
julivert
sal
1 fulla de llorer
1 / 4 de litre de brou

preparació:

Condimentar les mejilas de porc i daurar-les en una cassola amb una mica d'oli. Reservar.
A la mateixa cassola que s'han daurat les galtes, i amb el mateix oli, sofregir una ceba picada ben petita i afegir el pernil serrà tallat a trossets petits i el tomàquet ratllat i sense les llavors (no cal que les tragueu totes!! !). Quan s'hagi reduït una mica, afegir el vi negre i deixar reduir i que s'evapori. (No oblidar d'anar afegint sal a tots els ingredients que anem introduint en la cassola).
Fer una picada amb les ametlles torrades, l'all i el julivert. Diluir amb una mica de brou i afegir a la cassola.
Introduir de nou les galtes de porc a la cassola amb una fulla de llorer i la resta del brou.
Coure tot això tapat al forn durant una mitja hora (ja veureu quan està cuit del tot).
Mentre estiguin les galtes al forn bullir les pastanagues tallades al llarg, amb una culleradeta de sucre, fins que estiguin tendres. Afegir a la cassola.
Bullir les carxofes netes de les fulles més lletges i tallades per la
mesuren, amb aigua i una mica de sal. Un cop bullides enfarinar i fregir en una
paella amb oli ben calent. Quan faltin cinc minuts per acabar
la cocció de les galtes de porc afegir a la cassola.