divendres, 25 de novembre de 2011

PIT DE GALL DINDI AMB MARISC

PIT DE GALL DINDI AMB MARISC

ingredients Per a 4 persones.

1/2 kg. de pits de gall dindi a filets no molt fins.
8 peces entre llagostins, escamarlans, gambes ... el que vulguis.
1 ceba tendra, o mitja ceba no molt gran
2 tomàquets pelats, poden ser de llauna al natural. Però millor no.
1 fulla de llorer
1 copa de cava sec o brut.
Oli, sal i pebre

preparació:
En una cassola, millor de fang, escalfar un dit d'oli i salteu el marisc fins que agafi color.
Color d'estar fet, s'entén.
Reservar i en el mateix oli a foc viu, daurar bé ràpid els filets de gall dindi prèviament salpebrats al gust.
Al gust del que els cuina i comensals.
Reservar juntament amb el marisc.

En el mateix oli, que començarà a estar una mica saborós, sofregir la ceba fins que estigui tendra, afegir el tomàquet, donar unes voltes i deixar fer a foc lent quinze minuts.
Afegir el cava i la fulla de llorer sencera, i deixar coure cinc o deu minuts més, fins que la salsa estigui lligada.
Tornar a la cassola el marisc i els pits, deixar fer uns cinc minuts (el gall dindi s'ha de fer, però no assecar-se).
servir i bon profit.