dilluns, 5 de desembre de 2011

papes arrugades i mojo picón

papes arrugades i mojo picón

Ingredients per Mojo picón: 4 persones,

1 cabeça d'all,
2 pebres picona,
1 mica de comins en gra,
1 pessic de pebre vermell
1 didal de vinagre,
15 cullerades d'oli d'oliva
sal grossa

Com fer Mojo picón: durada de 10 a 20 minuts

En un morter es barreja tot bé: els alls pelats i picats, els comins,
les pebres netes de granes i la sal grossa, fins que es converteixi tot en una pasta suau.
Se li afegeix el pebre vermell i de forma lenta l'oli d'oliva i el vinagre convertint en una pasta espessa.
No obstant això, la pasta del mojo es pot fer més lleugera, al gust, afegir una mica de aigua.
un mètode més ràpid és fer tots els ingredients en una batedora i batre fins que la barreja estigui ben triturada i lligada.

consells de varietat per al mojo pic:
ho podem fer més suau si canviem el pebre picona per pebre dolç, hi ha gent que li afegeix ciantro, julivert,
aquesta salsa no només val per a les papes arrugues es pot utilitzes per a carns, la salsa es pot conservar diversos mesos en
la nevera, es pot posar en remull el pebre perquè perdin part de la picor i nose tan fort.




Ingredients per Papes arrugades: 4 persones

1 Kilo de papes de mida petita
250 grams de sal,
1 / 2 llimona
aigua fins a cobrir.
el mojo picón

Com fer les Papes arrugades: de 20 a 30 minuts

Es renten a fons les papes (patates), cal deixar-los la pell i eliminar tota la terra que portin.
Posar les papes en una paella o calder, afegir la sal i el tros de llimona.
Es cobreixen amb aigua sense sobrepassar el nivell de les patates.
Es bullen, es punxen per veure que estan fetes i se'ls treu l'aigua, es posen una altra vegada al foc,
fins que s'assequin del tot, recorda treure l'aigua amb la tapadora perquè només surti el líquid.
(Cal tenir més o menys 2 minuts)
Apartar del foc i deixar uns minuts tapades amb un drap.
Finalment se serveixen en una safata i se li afegeix per sobre el mojo bec.
se sol utilitzar sal gruixuda, per a les patates.
Les patates canàries són ideals: papa negra o la patata bonica.
És important fer-les totes semblants en grandària.
També després de bullir les patates amb aigua i sal es poden ficar al forn
uns instants,
com a alternativa a la recepta.
hi ha qui els lleva la pell, el autèntic de canàries és prendre-les amb la seva pell.
Si en bullir les patates, apareix "escuma" en l'aigua és convenient retirar-la, les papes sabran millor després de la cocció.