diumenge, 25 de desembre de 2011

Scones de patata d'Irlanda

Scones de patata d'Irlanda

ingreedientes:
-farina força
-1 Cullerada sopera de llevat
-3 Patates mitjanes, pelades i aixafades
-30gr mantega de porc fosa
-175 Mantega untable
-75gr sucre
-1 Culleradeta de sal
-35cl de llet
-1 Ou sencer per batre
-1 Rovell d'ou batut

preparació:
Barrejar la mantega de porc, 125 gr., Mantega, la sal i el sucre amb les patates.
Diluir el llevat amb la llet i afegir a la massa de les patates.
Afegir l'ou i el rovell.
incorporar la farina i pastar fins que sigui una pasta elàstica, reservar en un bol gran perquè pugi.
Estendre la massa amb un corró deixant d'un 1 cm. de gruix, tallar-la a cercles.
Amb els 50gr restants de mantega pintar els cercles, posar un sobre l'altre, Coure en llaunes enmantecada els "scones dobles" a 230 º de 20 a 30 min. , Fins que hagin pujat i daurats al gust.